Shiba Inu

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Een van de meest spraakmakende cryptocoins van het moment is de Shiba Inu coin. De ludieke cryptomunt is namelijk sinds 1 januari 2021 maar liefst 500.000 keer over de kop gegaan. Hiermee is de nazaat van de dogecoin één van de meest winstgevende cryptocurrency op dit moment.

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu (SHIB) is onder de mensen ook wel bekend als de Shiba token. Deze cryptocurrency is gemaakt in augustus 2020 door een anoniem persoon die zichzelf “Ryoshi” noemt. Shiba Inu is een Japanse term die bekend staat als een hondenras. Het symbool van deze coin is daarom ook een afbeelding van het genoemde ras. Door dit symbool is deze coin gemakkelijk te herkennen. Bij de oprichting van deze coin, werd de coin gepresenteerd door de maker als de “dogecoin-moordenaar”.

De coin is een ERC20 token en is gemaakt op Ethereum. De coin wordt door de eigenaar voorgesteld als een meme token die is uitgegroeid tot een levendig eco systeem. De whitepaper geeft aan dat de coin in staat is om een eco systeem te bouwen dat bestaat uit drie soorten tokens met allen een verschillende voorraad. Op deze manier willen ze in een korte tijd de Dogecoin overtreffen.

Een voordeel aan de Shiba Inu coin is, dat de coin de eerste coin is die gebruikers in staat stelt om miljarden of zelfs triljoenen coins te bezitten. Zelfs wanneer deze ERC-20 coin ver onder een cent blijft zitten, kan hij relatief gezien nog steeds Dogecoin overtreffen. De Shiba Inu coin heeft een maximale voorraad van maar liefst één biljard coins. Hierdoor zijn de voorraden enorm, wat een groot voordeel is voor de koper van de coin.

Het doel van Shiba Inu

Shiba Inu is dus begonnen als een experiment op het gebied van gedecentraliseerde community-vorming. Dit concept is niet echt iets nieuws in de crypto markt anno 2021. Het is namelijk nog helemaal niet lang geleden dat we een enorme hype zagen ontstaan rondom de coin “SAFEMOON”. Deze coin was ook een community gedreven project net zoals de Shiba Inu coin.

De eigenaar van de munt vertelde het volgende over zijn project: “We are an experiment in decentralized spontaneous community building”.  Dit zie je ook duidelijk naar voren komen in de whitepaper van Shiba Inu. Zo komt het woord decentralisatie meerdere keren naar voren. De whitepaper gaat bijvoorbeeld ook in op de situatie die zich voordeed begin dit jaar tussen Reddit, WallstreetBets en Gamestop.

Deze situatie wordt in de whitepaper als volgt naar voren gebracht: “WallStreetBets tested the waters of what it would look like to disperse control to consumers and inexperienced investors alike”.
De whitepaper geeft duidelijk aan dat deze situatie erg inspirerend was, maar dat de situatie door bureaucratie en een gecentraliseerde samenleving niet erg lang stand hield. Tijdens deze situatie waren de oprichters van Shiba Inu al druk bezig met hun “100% community-gedreven experiment”.

Het project Shiba Inu is in tegenstelling tot Dogecoin een veel ambitieuzer project. Het eco systeem gaat namelijk niet enkel uit één munt bestaan. De munt staat namelijk uit drie verschillende cryptomunten: SHIB, LEASH en BONE. Op dit moment is enkel de SHIB en LEASH token beschikbaar om te kopen en te verkopen. De BONE token zal op een later moment beschikbaar worden voor koop en verkoop. Dit zal gelijktijdig uitgebracht worden met de ShibaSwap. Dit laatstgenoemde is de decentrale exchange van het Shiba Inu project.

ShibaSwap

Om de tokens van het Shiba Inu ecosysteem veilig en decentraal te kunnen treden hebben ze het ShibaSwap systeem gecreëerd. De ShibaSwap is een DEX, wat staat voor Decentralized Exchange. Er wordt gebruik gemaakt van drie grote lijnen van drie toepassingen: BURY, SWAP en DIG.

Wanneer de gebruiker gebruik maakt van één van deze voorgenoemde, dan generen ze winsten die verdeeld dienen te worden over de “puppy pools”. Dit kan gezien worden als de plek waar het leger van SHIB-houders hun tokens begraven en opgraven voor BONES-tokens. Je kan dit vergelijken met een staking of een liquidity pool, maar dan met andere benamingen.

De populariteit van Shiba Inu

Momenteel zijn alle ogen gericht op Shiba Inu. De coin is momenteel enorm populair onder de beleggers van cryptocurrency. Wanneer je een jaar geleden 100 euro investeerde in Shiba Inu, zou je nu een cryptovermogen hebben van 28 miljoen euro. Dit is een stijging van 280.000 procent. Er zijn een aantal redenen te benoemen waarom de munt momenteel een groot succes is. De drie belangrijkste redenen hiervan zijn:

  • Elon Musk

Het is niet heel erg verrassend dat Elon Musk met zijn invloedrijke twitteraccount een groot aandeel van de populariteit in handen had. Elon Musk plaatste namelijk een foto met zijn nieuwe Shiba Inu puppie online. Na deze post schoot de coin als een raket omhoog en bereikte het nieuwe recordhoogtes.

  • Speculaties

In de wereld van cryptocurrency doen speculaties het altijd erg goed. Denk hierbij aan de uitspraak: “Buy the rumour, sell the news”. Een voorbeeld hiervan is de speculatie over een whale die voor 44 miljoen dollar aan tokens gekocht zou hebben. Toen dit gerucht naar voren kwam was er direct een flinke stijging in waarde te zien. Shiba inu verdubbelde hierdoor in oktober van waarde.

  • Jonge investeerders


Deze nieuwe generatie investeerders worden ook wel de “Generatie Z” genoemd. Deze jonge investeerders voelden zich al snel aangetrokken tot Shiba Inu. De memecoin heeft namelijk een grote hype om zich heen gekregen. Zo zijn er een aantal grote influencers die de coin proberen te hypen en promoten. Dit zorgt ervoor dat de jonge investeerders zich ook zijn gaan verdiepen in deze coin.

Waar veel coins te maken hebben met flinke tegenslagen op de cryptocurrency markt, is Shiba Inu geen moment gestopt met het winnen van de dominantie binnen de markt. De marktkapalisatie ligt op het moment op 3.3 miljard dollar. Momenteel heeft de Shiba Inu coin meer dan 1.3 miljoen volgers op Twitter. Hierdoor kan je snel de populariteit opmaken van de coin.

Hierdoor overtreft het Uniswap, Solana en Litecoin qua populariteit op social media. De tweet van Elon Musk verzamelde alleen al 300.000 likes op zijn tweet. Dit zorgde voor een nog grotere dominantie en populariteit op Twitter.

Deze dominantie op en populariteit op social media is erg belangrijk in het aantrekken van handelaren voor deze crypto. De populariteit zorgde er ook voor dat ShibaSwap tot leven is gekomen waar binnenkort ook andere tokens toegevoegd kunnen worden.

De toekomst van Shiba Inu

Momenteel is zoals vermeld de Shiba Inu enorm populair onder de internet en cryptoliefhebbers. Er wordt dus flink gespeculeerd over de toekomst van deze coin. Toch is het heel erg heel erg moeilijk om de verwachtingen van een koers te schetsen. Er zijn namelijk veel factoren die een druk kunnen uitoefenen op de huidige waarde. Denk bijvoorbeeld aan nieuwsberichten die in het teken staan van Shiba Inu of een tweet van Elon Musk. Daarom is het veel beter om te kijken naar de use-case van het project.

Deze use-case is tevens ook de grootste kracht van de coin. Momenteel is het handelen in cryptocurrency wereldwijd namelijk enorm populair. Shiba Inu heeft bijvoorbeeld heel erg kunnen profiteren van de populariteit van Dogecoin. Doordat ze op deze populariteit inspeelde heeft Shiba Inu zich kunnen duwen naar een vergelijkbare status. Doordat ze een vergelijkbaar project zijn hebben ze zich in waarde en populariteit flink laten stijgen.

Wanneer we kijken naar de verwachting van de coin in vijf jaar, is dit toch lastig te benoemen. Zoals al eerder gezegd hebben veel factoren een invloed op de marktwaarde van de coin. Nieuwsberichten kunnen namelijk echt een trend of hype laten groeien. Toch zien we tot nu toe enkel een stijgende lijn bij de coin.

Als we Shiba Inu zouden vergelijken met de Doge coin, dan heeft de Shiba Inu nog een enorme groei voor zich liggen. Waar we in het verleden bij de coin al een stijging zagen van 50.000%, kan het zijn dat dit in de toekomst weer zal gebeuren, toch is dit geen garantie. Wanneer we kijken naar de stijgingen kijken van de afgelopen tijd, is het denkbaar dat de stijgingen nog een flinke tijd door zullen gaan.

Betalen met Shiba Inu

Sinds kort kunnen investeerders ervoor kiezen om hun etentje te betalen met de Shiba Inu coin in een restaurant van Parijs. Het restaurant waar het om gaat is: Le Bistrot d’Eleonore et Maxence. Dit restaurant is sinds kort begonnen met het accepteren van de SHIB coins.

Sinds de coin enorm aan het stijgen is in prijs, is het voor winkeliers ineens een stuk interessanter om het aan te bieden als betaalmiddel. Buiten winkeliers is er in Argentinië ook al een makelaar die SHIB heeft toegevoegd als betaalmiddel. Door deze ontwikkelingen stijgt de SHIB coin nog meer. Momenteel ligt de token namelijk op zijn hoogste punt ooit met een nieuwe stijging van meer dan 23%.

Notering door Robin Hood

Momenteel ziet het er naar uit dat de SHIB coin een nog grotere stijging tegenmoet kan zien. Dit heeft alles te maken met de immens populaire Amerikaanse app RobinHood. Momenteel zet de Shiba Inu community alles op alles om ervoor te zorgen dat  de SHIB coin ook wordt toegevoegd op de app van RobinHood.

Om dit voor elkaar te krijgen is er momenteel zelfs al een petitie gestart die op het moment al 325.000 keer is ondertekend. Wanneer de coin wordt toegevoegd op de Amerikaanse app, zal dit zorgen voor meer populariteit en een grotere groei. Wanneer de petitie door 500.000 mensen getekend is, zal deze aangeboden worden aan de populaire app. Zoals eerder gezegd kan dit zorgen voor een enorme stijging in de waarde en populariteit van de SHIB coin.

Feiten over de SHIB coin

  • Momenteel zijn er bijna 400 biljoen SHIB coins in de omloop
  • De maximale voorraad SHIB coins is 1quadtriljoen coins
  • De munt is gemaakt door een anonieme persoon genaamd “Ryoshi”
  • De SHIB coin wordt ook wel de dogecoin Killer genoemd
  • De Shiba Inu is een ERC-20 altcoin die gemaakt is op de Ethereum blockchain
  • De Shiba Inu heeft een ecosysteem ontwikkeld van drie munten; SHIN, LEASH en BEEN
  • De SHIB coin heeft een gedecentraliseerd uitwisselingssysteem genaamd ShibaSwap

Hoeveel kan ik investeren?

Hoeveel je het beste kan investeren hangt geheel af van je eigen vermogen. Het is nooit verstandig en aan te raden om te investeren wanneer je het geld niet kan missen. Hoe groot een stijging soms ook is, hij kan ook soms ineens flink kelderen. Cryptocurrency biedt nooit een garantie op winst. Het is daarom ook nooit verstandig om meer geld te investeren dan je verantwoord kan missen.

Stel je voor dat de coin gaat dalen als je net hebt geïnvesteerd, dan kan je direct al een flinke som van je geld verliezen. Investeren in cryptocurrency heeft namelijk ook alles met geduld te maken. Soms kan het wel jaren duren voor je beloond wordt met je investering. Soms kost het eerst een som geld, voor je winst gaat maken. Daarnaast is het belangrijk dat wanneer je gaat investeren, dat je voldoende kennis hebt in je investering.

Er zijn namelijk genoeg mensen die enorme bedragen verliezen doordat ze eigenlijk geen kennis van zaken hebben. Je wilt natuurlijk niet in één klap je zuurverdiende spaargeld verliezen aan een coin waar je eigenlijk totaal geen verstand van hebt. Het investeren in aandelen is altijd een risico die in jouw belang of in jouw nadeel kan werken, hierover is op voorhand niks te vertellen. Ondanks de enorme populariteit en de soms geweldige verhalen over enorme winsten, zijn er helaas ook genoeg mensen die enorme grote verliezen hebben. Lees je dus altijd goed in en weet waar je aan begint voordat je gaat investeren.