Tether (USDT)

Tether (USDT) is een soort digitale valuta, een cryptocurrency met een waarde gekoppeld aan de dollar, speciaal ontworpen om de gekoppelde waarde van de dollar te blijven behouden. Het idee was om een ​​veilige cryptocurrency te maken die als een vaste digitale valuta kan worden beschouwd, en daar zijn ze goed in geslaagd.

100% ondersteuning door Dollar
In tegenstelling tot andere cryptocurrencies wordt het volgens de website van Tether “100% ondersteund door USD” en heeft het de uitgangsprijs van 1 USD. Dit betekent dat elke Tether moet worden terugbetaald uit het fonds in een verhouding van 1: 1. Maar onthoud: dit is een mooie maar ook serieuze deal en is een ander potentieel probleem in een gedecentraliseerde, niet-verbonden crypto-omgeving.

Idealiter zou dit betekenen dat Tether op elke beurs voor $ 1 zou handelen en diezelfde dollar zou kunnen gebruiken. In de praktijk lijkt de prijs echter iets te schommelen tussen de $0.99 en $ 1,01, met hier en daar wat negatieve uitschieters. Op dat moment was Tether zelf stabieler en keerde de waarde terug naar $ 1.

Er is echter geen garantie van Tether Ltd. U behoudt zich het recht voor om Tether te verhandelen of om te ruilen voor echt geld. Het verhandelen tussen Bitcoin en Tether is nog steeds goed voor het merendeel van de BTC-exchanges in fiat of vaste valuta, volgens onderzoek van CryptoCompare, de wereldwijde leverancier van cryptocurrency-gegevens.

Vanaf februari 2021 was meer dan 57% van alle Bitcoin transacties gedaan in USDT. Tether is en zal altijd een zeer waardevolle en belangrijke bron zijn voor de markt voor cryptocurrency.

Tether / USDT-geschiedenis
Tether werd in juli 2014 gelanceerd als RealCoin en werd door Tether Ltd. al snel omgedoopt tot Tether. De eerste wijziging vond plaats in februari 2015. In november 2017 werd Tether beschuldigd van het verduisteren van $ 31 miljoen aan Tether-munten.

Dit werd rechtgezet en teruggedraaid door een hard fork. De fork betekent dat al het geld dat op dat moment wordt beheerd, in een nieuwe vorm wordt bewaard en dat alle bestaande munten geen waarde hebben. Dan krijgen alle bestaande eigenaren dus nieuwe munten voor dezelfde prijs, maar de dieven krijgen niets, want er zijn geen munten meer die nog gebruikt kunnen worden.

Een ander probleem deed zich in januari 2018 voor omdat het onderzoek dat nodig was om het reële kapitaal te beheersen en in kaart te brengen, niet heeft plaatsgevonden. Integendeel; Tether gaf gewoon aan dat ze afscheid gingen nemen van de het bedrijf wat dar voor hen juist zou gaan doen. Vervolgens kreeg het bedrijf dus een waarschuwing van de overheid, in de vorm van een dagvaarding.

Tether Voordelen
De belangrijkste toepassingen van Tether zijn om een vorm van veiligheid te bieden aan de complete cryptohandel bij enorme dalingen van andere crypto (even uitstappen)  en om inkomsten te bieden aan de exchanges en aan banken die hun privégeld niet nodig hebben of niet kunnen inwisselen.

Met USDT kunt u uw euro en dollars omzetten in een valuta met een stabiele prijs zoals de USD. Veel beurzen bieden nu de USDT aan, waardoor u munten kunt kopen in valuta’s die aan de USD zijn gekoppeld. Dit is vooral aantrekkelijk wanneer de prijs van bijvoorbeeld Bitcoin op en neer gaat.

Nadelen Tether / USDT
Naast alle goede dingen over Tether, brengt Tether echter ook enkele problemen met zich mee, waaronder enkele belangrijke. De waarheid is dat er bepaalde gedachten en zorgen over Tether zijn waarvan elke minimale gebruiker op de hoogte moet zijn.

Er bestaat bezorgdheid dat de USDT-fiduciaire acceptatie op een bepaald moment niet zal werken zoals verwacht. Er is oprechte bezorgdheid dat de crypto-industrie nu “gebonden” is aan een bepaalde vorm van valutahandel. Er zijn ook zorgen bij sommige mensen dat Bitfinex -die zowel een exchange is als eigenaar van Tether is- die rol weleens zou kunnen misbruiken.

Er is de extra zorg dat Tether niet altijd wordt ondersteund door een 1: 1-verhouding zoals gevraagd (en Tether dus in feite een soort lening zou zijn). Met andere woorden, er zijn zorgen over het belang van Tether, het belang van Bitfinex hierin,  en het feit dat er geen manier is voor het grote publiek om het systeem te checken dat Tether heeft geprobeerd te visualiseren door middel van gegevens, openbare blockchains en openbaar onderzoek.

De problemen en voordelen ervan blijken in wezen hetzelfde idee te zijn. Dit betekent dat de crypto-munt wordt vastgemaakt aan een dollarkoers die wordt gecontroleerd door de centrale bank, en vervolgens de verwachtingen dienovereenkomstig stelt. Ironisch is het wel, aangezien dit probleem van vertrouwen en crypto decentralisatie eigenlijk het exacte probleem was wat crypto in de eerste plaats juist altijd probeerde te vermijden!

Het grootste probleem is dat Tether blockchain-technologie gebruikt, maar geen smart contract is. Dit zijn ondernemingen gerund door mensen die ook fouten kunnen maken. Idem voor Bitfinex. Bitfinex is geen peer-to-peer-uitwisseling. Ze het is een onderneming, en werkt op basis van vertrouwen. Zolang iedereen het erover eens is dat Tether een dollar waard is, waarbij de waarde van Tether dan opweegt tegen eventuele problemen, vooral op het gebied van de toepassing van exchanges zoals Bitfinex.

Bezorgdheid en twijfels even terzijde, het punt is dat Tether het tot nu toe erg goed doet en Tether sinds begin 2018 zelfs tot een van de top 10 van munten in de cap-markt heeft gemaakt. Maar is Tether wel echt gekoppeld aan 1: 1 aan de dollar? In 2019 heeft Tether de taal van de site gewijzigd om Tether te ondersteunen.

Simpel gezegd, Tether ondersteunt geen 1: 1 op de dollar. In plaats daarvan luidt de nieuwe tekst: “Elke Tether wordt nog steeds 100% gedekt door onze financiële reserves, inclusief valuta en reserves “). Alle Tethers zijn ook 1: 1 gekoppeld aan dollars, dus $ 1 wordt altijd gewaardeerd op $ 1 in Tether.”

Angst, Onzekerheid, Twijfel
Fud (= Fear, Uncertainty, Doubt) oftewel in het Nederlands angst, onzekerheid en twijfel. Ook wel Paniek in de Tent genoemd. Dit is vaak genoeg om een daling te forceren door investeerders te dwingen een deel te verkopen.

Als twee cryptocurrencies een hekel aan elkaar hebben dan kan één valuta een paar mensen met een groot social media bereik inhuren om negatieve media te promoten. Soms heeft FUD voordeel voor iemand die een shortpositie op een exchange opent of op zoek is naar een lagere aankoopprijs. Hoewel sommige zorgen over een munt terecht zijn, zijn andere puur een vooraf opgezet plan voor het tijdelijk verlagen van de cryptocurrency koersen door FUD.

Als Tether in een spiraal zou zakken dan zou dit alles naar beneden trekken. Vandaar de angst dat er iets mis zou zijn met Tether, want het zou de gehele crypto markt zo zwaar naar beneden trekken dat er de komende jaren een zware beer markt zou komen.

Als blijkt dat Tether dollars zou printen uit gebakken lucht en daarmee Bitcoin gekocht zou zijn en vele andere crypto dan doet dat de hele waarde van Bitcoin teniet. Als dit zwarte scenario uit zou komen dan zou de waarde van Bitcoin slechts een paar honderd dollar zijn. Een megacrash van 90% of meer zou dan waarschijnlijker zijn dan een stijging tot 100000 dollar.

Tether op de lange termijn
De zorgen zijn wel reëel, maar geef USDT echt niet op wanneer dit op de lange termijn het beste voor u is. Het voordeel van Tether, welke stabiel is als crypto geld en niet zo veeleisend als andere cryptocurrencies, is een echt voordeel in de crypto wereld.

De stabiliteit in de wereld van cryptocurrency exchanges is goed. Tether is daarom eigenlijk de beste cryptocurrency, waar u nooit iets aan zult verdienen. Toch moet er over de FUD worden beslist. Jij als lezer geeft misschien niet om FUD, maar als genoeg mensen dat wel doen, kan dit een enorme impact hebben op het gebied van crypto.

Niet alle cryptocurrencies hebben de tand des tijds doorstaan ​​en niet alle munten zijn stabiel. Het enige dat tot nu toe stabiel is gebleven, is de codering zelf.

Stabiliteit met Tether
Mensen die echte zekerheid willen, maar niet terug willen naar echt geld, zitten klem tussen twee opties. De meeste stablecoins hebben tegenwoordig vergelijkbare problemen als het gaat om koersschommelingen en afhankelijk zijn van 1 developer/bedenker.

Ondertussen zijn grote cryptocurrencies zoals BTC, ETH en XRP ook niet echt stabiel. Hier is dus nog geen perfect antwoord op. Dit wil niet zeggen dat alle munten stabiel zijn en dat alle cryptocurrencies worden hersteld in een verhouding van 1: 1. Niet alle opties hebben dezelfde risico’s.

De meeste investeerders gebruiken Tether in combinatie met Bitcoin; Instappen als Bitcoin gaat stijgen, en dan bij een daling weer terug in Tether totdat de daling weer voorbij is.

Tether en overheid
Dit is de reden waarom Tether, de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld,  van belang is voor wetenschappers over de hele wereld. En nee, het gaat niet om jou, want de overheid negeert jou compleet. Tether is momenteel de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld qua marktwaarde. En dat baart veel financiële experts zorgen, waaronder functionarissen van de Federal Reserve.

Een jaar geleden waarschuwden bankdirecteuren al dat Tether een risico zou kunnen vormen voor de financiële zekerheid. Ondertussen beweren sommige handelaren dat een verlies van vertrouwen in Tether zou kunnen veranderen in een “zwarte zwaan” voor de cryptocurrency, een gebeurtenis die waarschijnlijk geen grote impact zal hebben op de industrie als geheel.

De problemen met Tether hebben ook een flinke impact op de nieuwe cryptowereld. En financiële wetenschappers zijn bezorgd dat het ook de externe digitale valutamarkt zal beïnvloeden.

Hier is het probleem:  Tether is, zoals gezegd, een stabiele valuta. In tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies waarvan bekend is dat ze onveranderlijk zijn, zijn ze digitaal gekoppeld aan echte activa (zoals de Amerikaanse dollar) om de prijzen stabiel te houden. Bitcoin bereikte bijvoorbeeld een recordhoogte van bijna $ 65.000.

Tether is ontworpen om te worden gekoppeld aan één dollar. Terwijl andere cryptocurrencies de neiging hebben om in prijs te fluctueren, kost Tether meestal rond de $ 1, maar dat is niet altijd het geval, en de prijs van Tether schrikt investeerders af.

Cryptocurrency-handelaren gebruiken Tether als een middel om een ​​vast activum te beveiligen tegen de snel veranderende cryptomarkten. In tegenstelling tot de gemeenschap zijn cryptocurrencies echter niet gereguleerd en veel banken vermijden om te gaan met digitale uitwisselingen vanwege hun potentieel. Het is een stabiele plek zoals USDT om te spelen.

Waarom zijn mensen bang?
Sommige investeerders en financiële analisten zijn bezorgd dat Tether-handelaren niet genoeg geld hebben om hun waarde in dollars te bewijzen. In mei heeft Tether zijn archief met stabiele onderdelen gevorkt. Het bedrijf zegt dat het slechts een klein deel van zijn activa (2,9% nauwkeurigheid) in contanten genereert, meestal ongedekte kortlopende leningen.

Volgens JP Morgan staat Tether in de top 10 van deze leningen ter wereld. Tether is vergeleken met traditionele, maar niet-gereguleerde, transactievaluta’s. Met meer dan $ 60 miljard aan cryptocurrency in omloop heeft Tether meer deposito’s dan de meeste banken in de Verenigde Staten.

Het is al lang de vraag of Tether wordt gebruikt om de waarde van Bitcoin te volgen. Het onderzoek beweert dat het token ook werd gebruikt om Bitcoin te ondersteunen tijdens de crash van 2017.

Bank- en regelgevingskwesties
In de nasleep van het slechte nieuws zijn Tether, Tether Bank en Wells Fargo gesloten. In december 2017 werden Tether en Bitfinex aangeklaagd door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor het betalen voor USDT zonder bewijs dat Tether genoeg geld heeft om het toerisme te ondersteunen.

Tether rapporteerde voorafgaand aan het onderzoek in januari 2018 aan analist Friedman LLP, wat een grotere impact had. Als gevolg van het schandaal daalde de waarde van Bitcoin eind 2018. Op 1 oktober daalde USDT zelfs tot 86 cent, verre van de verwachting van $ 1 op crypto exchange Kraken. Eerder dat jaar tekende het kantoor van de procureur-generaal van New York een overeenkomst met Tether en Bitfinex, de uitgever van Tether.

Hoge staatsfunctionarissen beweren dat de bedrijven honderden miljoenen dollars hebben overgemaakt om verliezen van meer dan $ 850 miljoen te dekken. Tether en Bitfinex zijn overeengekomen om $ 18,5 miljoen te betalen aan rechtszaken, maar het bedrijf ontkent enig vergrijp. 

Volgens het redactionele rapport van Tether zal USDT vanaf mei 2021 niet alleen USD en “kasequivalenten” ondersteunen, maar ook “leningen”, “zakelijke financiële beloningen”, zilver en metalen” en “andere investeringen”. Tether heeft in het verleden ook last gehad van conflicten. De reputatie van Tether is de afgelopen jaren enorm invloedrijk geweest.


Panama Papers en Tether
Daarnaast krijgt ook de managementstructuur van Tether stilaan aandacht. De 13 miljoen pagina’s Paradise Papers die in november 2017 uitlekten en de wereld schokten, onthulden dat de leidinggevenden van Tether Operations Limited en Bitfinex identiek waren.

De twee bedrijven hebben dezelfde CEO, Chief Financial Officer en Chief Strategy Officer. Dit leidde tot speculatie dat Tether in wezen slechts een munt is die wordt gebruikt om de prijs van Bitcoin te manipuleren en te verhogen. In juni 2018 hebben twee crypto-wetenschappers van de Universiteit van Texas, John M. Griffin en Amin Shams, een invloedrijk artikel geschreven wat, deze vermoedens ook aangeeft. Het artikel, getiteld “Is Bitcoin Really Un-Tethered?”, onthulde dat Tether een asymmetrische autocorrelatie in Bitcoin veroorzaakt en onvoldoende Tether-reserves vertoont.

Marktbesmetting
Analisten van JP Morgan waarschuwden eerder dat een plotseling verlies van vertrouwen in Tether ook zou kunnen leiden tot een “ernstige liquiditeitsschok in de bredere cryptomarkt”. Maar er zijn ook zorgen dat een plotselinge terugtrekking van Tether kan leiden tot een mogelijke marktcrash, met gevolgen voor niet-crypto-activa.

In juni noemde Rosengren Tether en andere stablecoins als een van de vele potentiële risico’s voor de financiële stabiliteit. “Deze stablecoins worden steeds populairder”, zei hij tijdens een presentatie. “Een toekomstige crisis kan gemakkelijk worden veroorzaakt als deze dingen een groter deel van de financiële markten worden, tenzij we ze gaan reguleren en ervoor zorgen dat er daadwerkelijk een soort stabiliteit is.”, veel stabieler in wat wordt verkocht als een soort spel voor het grote publiek”, voegde Rosengren toe.

Vorige week waarschuwde Fitch Ratings voor een massale en abrupte aankoop van de token. Tether zou de termijnmarkten kunnen destabiliseren, zei het Amerikaanse ratingbureau: “Er is zelfs minder risico met wel volledig gegarandeerde munten.

Tether Veelgestelde vragen

Waar is Tether voor?
Tether is vooral handig voor crypto-investeerders omdat het hen een manier biedt om extreme volatiliteit in andere cryptocurrencies te voorkomen. Bovendien elimineert het hebben van USDT (in tegenstelling tot de Amerikaanse dollar) soms hoge transactiekosten en vertragingen die de uitvoering van transacties op de cryptomarkt belemmeren.

Waar kan ik Tether/USDT kopen?
Tether-tokens kunnen worden gekocht op populaire crypto exchanges (beurzen), waaronder: -Coinbase

Binance

CoinSpot

BitFinex

Kraken.

Is Tether als stabiele munt nuttig?
Ja, het is nuttig, aangezien Tether (USDT)  investeerders en investeerders een manier biedt om extreme volatiliteit in andere cryptocurrencies te vermijden. Door snel waarde naar USDT te verplaatsen, kan een handelaar zijn risico op een plotselinge crash van de cryptocurrency koersen aanzienlijk verminderen.

Gebruik bijvoorbeeld driekwart in Tether als je de prijs van Bitcoin niet meer vertrouwt. Het overzetten van Bitcoins naar USDT is ook veel sneller en goedkoper dan het moeten verkopen van Bitcoins voor dollars.

Zijn er meer Stablecoins?
Er zijn nog stabielere munten zoals Tether. USDT is het meest bekend, maar True USD (TUSD), USD Coin (USD) en Pazos Standard (PAX) zijn ook stablecoins en werken allemaal volgens hetzelfde principe als USDT.

De grootste concurrent van Tether is USDC, mogelijk gemaakt door Circle.com. De uitgevende instelling stelt dat USDT wordt uitgegeven door erkende financiële instellingen en wordt gedekt door Amerikaanse dollars op afzonderlijke bankrekeningen en dus, in tegenstelling tot USDT, regelmatig en openbaar wordt gecontroleerd om haar reputatie te beschermen.

 Volgens grote handelaren domineert Tether nog steeds Stablecoins, maar USDC en Dai DeFi zijn opkomend. Dit zou het succes van USDC ten opzichte van USDT kunnen versterken met de recente goedkeuring van de Stability Act, een wetsvoorstel dat in de Verenigde Staten is ingediend en dat uitgevers van stablecoins een bankcharter moeten kopen.

Hoe krijg ik USDT voor $1?
Hoewel Tether ook weleens onder de $1 is gezakt, kan deze stablecoin zijn waarde behouden omdat hij aan de dollar is gekoppeld en voor 100% ook wordt gedekt door alle dollars die Tether heeft, of claimt te hebben. Daarom is het aanhouden van de Amerikaanse dollar niet het grootste probleem voor Tether.

In plaats daarvan is het een verhouding van 1: 1 die Tether met vertrouwen claimt. Zo was Tether de eerste stablecoin die in de cryptowereld werd geïntroduceerd. Het kopen en verhandelen van Tether kreeg kort na de lancering snel grip en sceptici begonnen de legitimiteit van de stablecoin ernstig in twijfel te trekken. De belangrijkste vraag die nu vaak wordt gesteld, is: heeft Tether echt zoveel Amerikaanse dollars in reserve om het aantal Tether-munten in omloop te compenseren?

Is Tether veilig?
Er zijn momenteel ongeveer 50 miljard Tether Coins in omloop in de markt, maar of er echt ergens $50 miljard op rekeningen staat voor deze Tethers is echt een raadsel. Als u van plan bent USDT te kopen om tijdelijk uw crypto-activa te gebruiken, houd er dan rekening mee dat u eerst veel onderzoek moet doen.

Wanneer is de beste tijd om te investeren in Tether (USDT)?
Traders gebruiken Tether als alternatief voor dollars. Dus als Bitcoin en andere cryptocurrencies te volatiel worden, zullen ze deze ruilen voor Tether. Tether is gemakkelijk te kopen en te verkopen en is beschikbaar waar u ook uw cryptocurrency koopt.

Tether wordt vaak gebruikt als een manier om geld op de markt te houden wanneer handelaren bang zijn dat andere munten als Bitcoin en Ethereum zeer riskant zijn.

Tether werd plotseling populair en werd de afgelopen jaren een van de meest populaire en bekende cryptocurrencies. Met andere woorden, Tether is een cryptocurrency gekoppeld aan Amerikaanse valuta, Tether is heel eenvoudig en duidelijk zonder enige complicaties.

Dus nu is het tijd om in Tether te investeren en in 2021 grote winsten te maken. Tether is beschikbaar op de grote exchanges, wat het overmaken van geld ook gemakkelijker, goedkoper en stabieler maakt. Niet dat Tether zonder problemen is. Tether is gereguleerd en gecentraliseerd en wordt beheerd door Tether Limited, gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Sommige mensen zijn tegen de centralisatie van cryptocurrencies. Is

Tether (USDT) een goede investering in 2021?
Tether is niets minder dan een revolutie in de cryptowereld voor 2021, het biedt een enorme stabiliteit waardoor transacties soepel en gemakkelijk verlopen. Tether wordt ondersteund door belangrijke valuta’s zoals Amerikaanse dollars, yen en euro’s die in omloop zijn.

Het wordt ook beschouwd als een goede investering voor de toekomst vanwege de hoge transparantie en lage prijsschommelingen, in tegenstelling tot andere cryptocurrencies die op de markt verkrijgbaar zijn. De visie achter het ontwerp van Tether is om de kloof tussen fiat-valuta en cryptocurrency te overbruggen en een ecosysteem te creëren met stabiliteit, transparantie en minimale transactiekosten voor gebruikers.

Een investering hierin zou U slechts een aankoopkoers geven van 1 dollar en over 10 jaar nog steeds 1 dollar zijn. Het is een soort zijspoor, als andere crypto daalt verhandelt men naar Tether. Bij een stijging gaat men weer terug in crypto.

Hoe kan ik Tether (USDT) kopen?
Als u echt van plan bent uw zuurverdiende geld aan crypto uit te geven, zijn er twee dingen die echt belangrijk zijn voor de stabiliteit en controle van uw cryptografie. Hardware-wallets zijn een ideale manier om uw geld te beschermen en bieden u tegelijkertijd de flexibiliteit om het te doen zoals u wilt. U bent hiervoor als enige verantwoordelijk.

De groei komt door een aantal factoren. Sommige mensen vertrouwen hun banken of lokale valuta niet meer, in welk geval USDT-gebruik de meest liquide USD-markt is, zei hij.  U kunt Tether rechtstreeks bij een exchange kopen. Het programma geeft u gedetailleerde informatie over de prijs van Tether.

U kunt uw Tether bestellen met een creditcard of bankoverschrijving en deze direct en veilig naar uw hardware wallet sturen. U kunt Tether ook van andere sites kopen en deze vervolgens beschermen met uw hardware portemonnee.

Tether Wallet
Met Tether Wallet kunt u uw privésleutel beveiligen maar is er niet om uw Tether op te slaan. Als cryptocurrencies relatief nieuw voor u zijn, staat u misschien nog steeds versteld van het principe van de privésleutel en waarom deze zo essentieel is. U kunt alleen crypto kopen door munten te kopen van een exchange, dus u weet waarschijnlijk niet eens dat ze een privésleutel voor je crypto hebben.

Beste Tether Wallet :
Tether portemonnee; het ondersteunt alleen USDT; Is speciaal hiervoor is ontworpen en is veilig. Je hebt eigenlijk een privésleutel, de essentiële kennis die nodig is om offshore-transacties op het blockchain-netwerk mogelijk te maken. Het bewaren van de privésleutel geeft u toegang tot uw cryptocurrency, net als het bewaren van een pincode op uw bankpas; Kortom, het geeft u toegang tot uw geld.

Waarom Tether (USDT) gebruiken?
Tether is verreweg de meest unieke en verschillende munt in de cryptowereld. Het meest unieke is dat het ook het meest stabiele onderdeel is. De waarde is ongeveer in Amerikaanse dollars. Dit is de belangrijkste reden voor zijn populariteit en populariteit.

Het is een valuta die het meest geschikt is voor allerlei activiteiten, zoals handelen, beleggen en handelen. Handelaren moeten hun inkomsten stabiel en veilig opslaan. Het wordt ondersteund door traditionele valuta’s zoals de dollar en de yen, waardoor het zeer betrouwbaar en betrouwbaar is. Geen enkele andere valuta is zo stabiel als Tether.

Naast stabiliteit is het ook een zeer betaalbare en goedkope oplossing om te handelen.  Transactiekosten zijn laag in vergelijking met andere valuta’s en aangezien hun waarde ook ongeveer gelijk is aan Amerikaanse dollars, maakt dit berekeningen eenvoudiger en eenvoudiger. Niet Bitcoin of Ether, maar de meest verhandelde munt is Tether.

Conclusie
Kijkend naar het profiel en de eigenschappen van Tether, is het duidelijk dat Tether altijd op ieders keuzelijst staat als het gaat om cryptocurrencies. Momenteel is het de meest gebruikte valuta door handelaren. In de nabije toekomst zal het zeker een revolutie teweegbrengen in vormen van uitwisseling, met name internationale transacties.

Het wordt het meest gebruikte ruilmiddel. De toekomst van Tether hangt ook af van de toekomst van cryptocurrencies. Elk land heeft namelijk andere regels en voorschriften met betrekking tot cryptocurrencies, en een wereldwijde regulering is in de maak.

Is Tether (USDT) riskant?
Tether is momenteel de vierde grootste cryptocurrency ter wereld en zal naar verwachting de komende jaren groeien. Hoewel de informatie niet is bevestigd, zou Tether werken aan decentralisatie om de steun en aandacht van steeds meer handelaren en beurzen te krijgen.

Daarnaast blijft het bedrijf ook constant de nodige veranderingen doorvoeren. Ook werd onlangs $ 33 miljoen aan Tether bevroren vanwege de KuCoin-hack en de wijzigingen laten zien dat Tether een sterk gecentraliseerd bezit is dat de decentralisatie van het blockchain-ecosysteem afwijst. Dat gezegd hebbende, het blijft wel de oudste en de meest vertrouwde stabiele munt in het crypto-ecosysteem.

Toekomst Tether

Hoewel Tether de grootste en oudste stablecoin is, zijn er meer dan 10 stablecoins, waarvan sommige gekoppeld zijn aan valuta of goud of zilver. Dus het succes van Tether leidde tot andere Stable Coins, ondersteund door verschillende dingen.

DAI is een stabiele valuta die wordt uitgegeven door MakerDAO. Het is het eerste project dat ook echt gedecentraliseerde financiering implementeert, waardoor bijvoorbeeld leningen, hypotheken en andere financiële diensten worden gedaan, zonder dat een echte bank nodig is.

Veel reguliere websites accepteren nu ook stablecoins, wat een voordeel is ten opzichte van Bitcoin. Immers: 1 Tether kost altijd ongeveer $ 1, dus het is gemakkelijk om te kopen en verkopen voor $ 1.

Veel makkelijker voor winkels, websites en webshops om deze munt te gebruiken dan een eeuwig schommelende Bitcoin. Deze sites variëren van online winkelen tot daten tot gokken. Facebook is van plan om zijn eigen stabiele valuta, Diem (voorheen bekend als Libra), die naar verwachting volgend jaar in het tweede kwartaal wordt gelanceerd, te gebruiken, wat dan meteen een grote concurrent zou worden voor USDT Tether.

Op dit moment kunnen we met zekerheid zeggen dat USDT de manier waarop we kijken naar cryptocurrencies, e-commerce, betalingen, bankieren en zelfs fiat-valuta’s voor altijd heeft veranderd.

Plaats een reactie