Dit staat de cryptowereld te wachten in 2022

Het afgelopen jaar was er eentje met hoge pieken en diepe dalen binnen de cryptowereld. De bekendste cryptomunt Bitcoin (BTC) wist grote successen te noteren en behaalde meermaals de media. Dat is ook niet gek, aangezien de waarde extreem wist toe te nemen. Dat geldt ook voor een groot aantal andere cryptoprojecten. Landen en bedrijven begonnen steeds meer hun focus te verleggen op de cryptocurrency en dat is alleen maar een goed teken. In 2022 staat ons ook wel veel te wachten. De sensationele ontwikkelingen kunnen zomaar voor een recordjaar gaan zorgen, maar dat is vooralsnog koffiedik kijken. Gelukkig zijn er wel enkele ontwikkelingen die wij aankomend jaar kunnen gaan verwachten en waar de cryptoliefhebbers echt naar uitkijken. Hieronder staan enkele hoogtepunten die in 2022 op de planning staan!

Goedkeuring van de SEC

De Bitcoin zal in 2022 wederom in de schijnwerpers staan. De cryptomunt kan zomaar voor een enorme ontwikkeling gaan zorgen op de cryptomarkt. De investeerders wachten namelijk op het moment dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn goedkeuring gaat geven voor de allereerste ‘Bitcoin Spot exchange-traded funds’. De afgelopen jaren werden er al enkele aanvragen afgekeurd door de SEC, maar de kans lijkt aannemelijk dat in 2022 alsnog de goedkeuring volgt. Mocht dat gaan gebeuren, dan zal de cryptomunt naar alle waarschijnlijkheid weer een nieuw record gaan vestigen.

Reguleren van cryptovaluta

Wereldwijd worden de cryptomunten steeds meer geaccepteerd en niet alleen door bedrijven. Het zijn ook regeringen die zich aan het voorbereiden zijn om de crypto-industrie te reguleren. In sommige gevallen kiest een regering ervoor om de cryptomarkt te verbieden, er dient dan gedacht te worden aan China. De kans lijkt groot dat diverse landen ervoor kiezen om juist meer zekerheid te bieden. De onduidelijkheid zal dan voor eens en altijd gaan verdwijnen en dat is ook wel zo prettig.

Bitcoin in Tonga

In 2021 werd de cryptomarkt compleet verrast door het Midden-Amerikaanse land El Salvador. Het land besloot om de Bitcoin te accepteren als een wettig betaalmiddel binnen de landgrenzen. Een primeur, want dat was nog niet eerder het geval. In 2022 hopen wij nog meer landen aan dit lijstje te kunnen gaan toevoegen. Het gerucht gaat dat het minuscule land Tonga ook de stap zal gaan maken in de zomer van 2022. Het land ligt nabij Australië en beschikt over ruim 106.000 inwoners. Het zou desondanks weer een stap in de goede richting zijn.

Bitcoin naar 100.000 dollar

De Bitcoin wist in 2021 weer eens geschiedenis te schrijven door een nieuwe all-time-high aan te tikken. De enorme pieken werden overigens wel opgevolgd door teleurstellende dalingen. In 2022 zijn de verwachtingen nog veel hoger, tenminste als wij de kenners en analisten moeten geloven. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat de Bitcoin een recordhoogte van 100.000 dollar zou kunnen gaan bereiken. Natuurlijk moet dat eerst nog maar eens gaan gebeuren, maar het vertrouwen is groot.

ETH 2.0 merge

De ogen zijn in 2022 ook zeker gericht op de welbekende Ethereum (ETH). De cryptomunt wist al veel successen te boeken en is na de Bitcoin de waardevolste munt ter wereld. In het aankomende jaar zal er iets speciaals gaan plaatsvinden, namelijk de ETH 2.0 merge. De analisten en kenners spreken wederom van een enorm positief effect, aangezien de verwachting is dat de Ethereum qua waarde dichterbij de Bitcoin zal gaan komen. En dan te bedenken dat de kenners eveneens een enorme koersstijging verwachten voor de Bitcoin.

Plaats een reactie